El cas de l’Ajuntament d’Alcúdia.

 

D’entrada vull dir que no crec amb la teoria de que el batle té que ser de la llista més votada. No crec amb el sistema majoritari perquè fa difícil que els que no són majoritaris aconseguesquin influir en els governs. No m’agrada el sistema britànic, per exemple en que tot s’ho endur el que aconsegueix la majoria més u. Ja sé que no és això el que es ventila, perquè la representació és proporcional i corregida per la llei d’Hondt, però en un sistema presidencialista, i així caracteritza als ajuntaments la llei de Règim Local, qui té la batlia és qui governa sense oposicions de fet.

Dit això, estic a favor de que els regidors elegits puguin arribar a un acord per formar una majoria. El que dic, i això val especialment pels, dits, pactes contranatura, com els que se preveuen entre PP i IU, es que CONSIDERER que tant important és en una candidatura el partit que presenta a un candidat, com el candidat que avala a un partit. Pensar el contrari significaria estar en contra de la independencia del candidat respecte la obediència als partits, i s’incumpliria l’esperit de l’article 67.2 de la Constitució quan diu «els membres de les Corts Generals no estaran lligats per mandat imperatiu» (per principi de subsidiaritat aquest article seria aplicable en el nostre cas)

Així en el cas que ens ocupa, de la regidora del PSM, o dels de IU a altres indrets, trob ben legítim que donin suport a les candidatures que creguin en millors condicions per treure els seus municipis de la penúria econòmica i, en alguns casos, de les manipulacions de qui han gobernat desde fa més de vint anys.  I això no es transfugisme. Transfugisme és passar-se a un altre partit per fer majories monocolors o vendre el vot; però alerta vendre són diners en efectiu o en espècies, no és formar equip de govern per gestionar millor. En tot cas, estan els tribunals per veure si hi delite o no.

Es precís adonar-se que el polític, i un regidor ho és, ha d’actuar com a ciutadà lliure que cerca el millor per la ciutadania que representa col.lectivament: QUAN S’ESTÀ EN UNA INSTITUCIÓ NO SE REPRESENTEN COLORS ES REPRESENTA A LA CIUTADANIA EN CONJUNT. És el conegut acudit, quan dos ous son batuts i feta la truita, ja no hi han dos ous, hi ha una truita.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s