2 Català

Una actitud proactiva sobre el futuro posible.

Una actitud proactiva sobre el futuro posible.

Argument  el perquè ara és el moment oportú per a una reforma constitucional enmarcada en aquesta conjuntura de canvi d’època.

El llibre concreta una solució política possible, viable i pràctica en termes de superar els desencontres actuals no sols pel que fa a la relació de Catalunya amb Espanya, i també entre polítics i la ciutadania.

Geògraf i postgrau en Aptitud Pedagògica. Nascut a Barcelona a 1953.

Durant els anys de la Transició fou activista cultural des de diverses plataformes representatives de la societat civil.

Abans del canvi de règim va fer part de Club d’Estudis Jurídics de la Fundació Europea Dragán, a Palma l’any 1970-71. Instància civil que patrocinava l’entrada d’Espanya a l’Europa Comunitària i el projecte polític de l’Europa dels 27 d’avui. I fou fundador del Club Joves Amics de l’Auditòrium, 1971 Palma, projecte endegat a fi de promoure entre els joves la música clàssica i les arts musicals.

 

Durant els primers anys de democràcia fou Coordinador Cultural, per Mallorca, del Congrés de Cultura Catalana (1976-77) i membre de la Junta Directiva de l’Obra Cultural Balear (1978-79), presidida per Josep Mª Llompart des d’on va promoure el document: Bases de Política Cultural per a les Illes.

A 1983, col·laborà en la fundació del Partit Demòcrata Liberal, que impulsà Antonio Garrigues Walker i que donava suport a l’operació reformista que patrocinava Miquel Roca Junyent des de Convergència Democràtica de Catalunya. Fou Secretari  d’organització i coordinador de campanya, per part del PDL, a la coalició electoral Unió Mallorquina amb el Liberals, que es presentà a les primeres eleccions al Parlament Balear.

Col·laborà a El Día de Baleares i, puntualment, a El País i La Vanguardia, i a El Diario16-El Día de Baleares (1990-91). Des de 1997 publicà, assíduament, a El Mundo-El Día de Baleares fin 2002, període en que creà la plana Web revolútica.com, on hi penjà el llibre d’assaig entorn els desafiaments del Mil·lenni, Revolútica para el Siglo XXI. Plana web despenjada el 2003.

Desde de 2003 és col.laborador d’Última Hora, i des de 2010, columnista amb una col.laboració quinzenal.

Ha participat a les Jornades sobre “El Futuro territorial del Estado Español”, organitzades per la càtedra de Dret Polític de la Universitat de les Illes Balears, on va presentà la comunicació “Una Segunda Transición: Un proyecto federal avalado por la Monarquía”. (Maig, 2013)

Altres reunions científiques: va participà  al XXI Congreso de Geógrafos Españoles, amb la comunicació El Territorio Turístico: una malla conceptual (Ciudad Real), i a les III Jornades de Turisme Sostenible de l’INESE, Modelitzar el Producte Turístic, (2009) Palma; a 2003 participar al I Congrés d’economia de les Illes Balears (2003) amb la comunicació Una Nova Centralitat Industrial per a Mallorca, i també a la III Reunión de Geografía de los Servicios, amb la comunicació El Espacio Red: Geografía Red.

 

Actualment desenvolupa diversos treballs de recerca de temàtica política i social.

A 2015, maig, publicà el seu llibre: “La España que puede ser”, una actitud proactiva sobre el futuro posible. Editorial Síntesis, Madrid.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s